Rezultati poziva za učešće na ACES 2015

Akademija centralnoevropskih škola ACES objavila je rezultate poziva za učešće na nadmetanju projekata za 2015. godinu. Od 263 pristigla projekta, izabrano je 42.
Tema ovogodišnjeg poziva je solidarnost, a među 42 odobrena projekta, našli su se projetki u kojima će učestvovati crnogorske škole i to:
JU OŠ “Vuko Jovović”, Danilovgrad
JU OŠ “Pavle Rovinski”, Podgorica
JU SSŠ “Ivan Uskoković”, Podgorica i
JU SMŠ “17. septembar”, Žabljak.
ACES│Akademija za škole iz Centralne Evrope, kao jedna od najvećih školskih mreža u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi, pruža podršku školskim projektima, koji nude učenicima i nastavnicima mogućnost da upoznaju svoje kolege iz drugih zemalja, razmijene iskustva, upoznaju se sa inovativnim nastavnim metodama, ostvare nove kontakte i prijateljstva.
Zemlje koje ucestvuju u okviru ACES-a su: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka Republika, Hrvatska, Kosovo, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Slovačka Republika, Slovenija i Srbija.
ACES je inicijativa ERSTE fondacije i sprovodi je Interkulturalni centar iz Beča – Interkulturelles Zentrum (Vienna) u saradnji sa organizacijom VČELÍ DOM iz Bratislave. ACES kao izuzetno značajnu školsku mrežu podržavaju ministarstva prosvjete u svim zemljama učesnicama.

Ova školska mreža je stvorena kako bi se promovisala razmjena iskustava i interkulturalni dijalog među mladim ljudima i nastavnicima u Centralnoj Evropi.

Listu odabranih projekata možete pogledati na linku

http://www.aces.or.at/awardedprojects