Jednodnevni izlet

U okviru OIS i SA, a prema godišnjem planu rada škole i na incijativu Učeničkog parlamenta organizovana je posjeta 22. Festivalu vina i ukljeve u Virpazaru i Jadranskom sajamu u Budvi.
45 učenika sa profesorima Miladinkom Pejović, Vukom Popovićem, Slavkom Karadžićem, Gordanom Ćurčić i Bojanom Bulatović u subotu 23.03.2019. su posjetili ova dešavanja.
22. Festival vina i ukljeve je organizovan u Virpazaru pod pokroviteljstvom Opštine Bar. Na ovom festivalu naši učenici kao i svi prisutni su upoznali najbolje proizvođače čuvenog crmničkog vina koji su i zaštitni znak tog kraja kao i ukljeva. Mnogi učenici su radoznalo probali ukuse vina i ukljeve. Na velikom broju štandova izložena je hrana i piće čiji su proizvođači iz crmničkog kraja. Učenici su pažljivo obilazili štandove i postavljali pitanja vezana za proizvode koji su izloženi. Posebnu pažnju im je privukao nastup KUD „Jedinstvo“. Mnogima je bio prvi put da posjete ovo mjesto, pa su radoznalo obilazili i razgledali .

Putovanje se nastavilo prema Budvi uživajući u predivnoj okolini. U Budvi smo posjetili 45. Sajam hrane, 28. Sajam turizma i 24. Sajam ekologije. Ova tradicionalna manifestacija obuhvata prezentaciju turističkih destinacija, smještajnih kapaciteta, ugostiteljskih objekata i usluga, programa turističkih agencija, prevoznika, organizatora kongresa, kulturnih, sportskih i drugih manifestacija. Učenici su postavljali pitanja izlagačima koji su ljubazno pružali informacije.
Preostali dio dana su proveli šetajući obalom mora i obilazeći stari grad. U večernjim satima se krenulo za Podgoricu, gdje su učenici proveli 2 sata na izložbi u Delta sitiju. Dobro osmišljena i realizovana ekskurzija trajala je od 8 do 23 časa.

PM