Zlato za cicvaru

U organizaciji JU Srednja mješovita škola “Danilo Kiš” u Budvi, realizovan “Gastro kup Budva 2018”. Takmičenje je održano 3.02.2018. god. u novootvorenom kabinetu kuvarstva i restoraterstva ove škole. Na poziv organizatora, takmičenju je prisustvovalo oko 60 učenika kuvara iz skoro svih srednjih škola Crne Gore. U žiriju za ocjenjivanje jela su bili profesori Gastronomskog fakulteta iz Beograda, šefovi kuhinja renomiranih crnogorskih hotela, a predsjednik žirija je bio Vuko Mitrović, predsjednik Udruženja šefova kuhinja Crne Gore. Takmičenje je proteklo u odličnim uslovima i izvanrednoj atmosveri. Takmičenje je bilo revijalnog karaktera, pa je svaki od učesnika osvojio jednu od tri medalje: bronzanu, srebrnu ili zlatnu. Srednju mješovitu školu “17. septembar” iz Žabljaka predstavljale su učenice Karadžić Dragana (III razred) i Ašanin Verica (IV razred). Dragana je osvojila srebrnu, a Verica zlatnu medalju.  Posebno zapažen uspjeh je postigla Verica, jer je sa 95 bodova (od mogućih 100) ostvarila najbolji uspjeh i time osvojila laskavu titulu apsolutnog pobjednika prvenstva. Ovakav uspjeh Verica je postigla pripremajući cicvaru kao nacionalno jelo. Mentor ovih divnih učenica je Slavko Karadžić, prof kulinarstva.