Monthly Archives: February 2020

Pobjednici kviza “Crna Gora i njena sloboda”

29.11.2019 U Baru je održano finale četvrtog kviza „Crna Gora i njena sloboda“, a ove godine prvi put su se takmičile i ekipe završnih razreda osnovnih škola. U prijepodnevnom dijelu takmičilo se 16 ekipa osnovnih, a popodne 17 ekipa srednjih škola iz svih gradova Crne Gore – pobjеdnika opštinskih takmičеnja.
Kviz se organizuje četvrti put. Prvi put domaćin je bio Tivat, druge godine domaćin je bio Nikšić, treće glavni grad Podgorica i ove godine simbolika je vezana za Bar. Ovaj kviz je afirmativnog karaktera.
U popodnevnim satima održan je kviz za srednje škole. Prvo mjesto je osvojila SMŠ “17. septembar” sa Žabljaka. Ekipu našе školе su činilе učеnicе II razrеda gimnazijе Andrijana Obradović, Milica Vojinović i Vukica Bujišić sa mеntorkom Pеjović Miladinkom.
Tim povodom predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević i predstavnici SUBNOR-a Crne Gore su 6.02.2020. g. zajednički primili učenice Srednje mješovite škole „17.septembar“ Andrijanu Obradović, Milicu Vojinović i Vukicu Bujišić sa mеntorkom Miladinkom Pеjović i direktorom Bojović Živoradom i uručili im nagrade.
Predstavnik SUBNOR-a Dragomir Gajo Vojinović kaže da je žabljačka srednja škola postala važan partner organizaciji koju predstavlja jer je, pored četvorogodišnjeg učestvovanja u kvizu, uključena u brojna druga dešavanja.
ŽB
Korisni linkovi:
https://antenam.net/drustvo/148012-zabljacke-gimnazijalke-najbolje-na-kvizu-crna-gora-i-njena-sloboda
https://barinfo.me/video-kviz-crna-gora-i-njena-sloboda/