Monthly Archives: December 2019

Žabljačkih 5+

Na osnovu izbora Komisije za izradu konkursa i vrednovanje ponuda za dodjelu sredstava iz Fonda za kvalitet i talente dobitnici nagrade iz Fonda za 2019. godinu su učenici stručne škole Ksenija Baltić i Slavko Gvozdenović, kao i profesorica ruskog jezika Jelena Obradović. Mentor nagrađenim učenicima je Vuko Popović, prof stručnih predmeta.

Nagrađenim učenicima i profesorici čestitamo ovo značajno priznanje.

Fotografije za prvo i drugo mjesto

Stručni žiri proglasio je pobjednike Foto konkursa kojeg je Zavod za metrologiju organizovao od 10. septembra do 10. novembra 2019. za učenike srednjih škola u Crnoj Gori. Na Foto konkursu učestvovalo je 100 učenika koji su poslali svoje fotografije na temu:
„Najljepše što možemo doživjeti je ono što je tajanstveno. To je suštinski osjećaj koji stoji u osnovi svake nauke i umjetnosti“ – Albert Ajnštajn

Izbor najboljih fotografija žiri je obavio na osnovu glavnih kriterijuma Foto konkursa: autentičnost, relevantnost na zadatu temu i estetski kvalitet.
Prva nagrada dodijeljena je učeniku SMŠ „17. septembar” sa Žabljaka Nemanji Zekoviću za fotografiju pod nazivom „Tajanstvena svjetla galaksije”.
Drugu nagradu dobio je učenik SMŠ „17. septembar” sa Žabljaka Luka Vojinović za fotografiju pod nazivom „Tajanstvena priroda”.
Dodjela nagrada najboljim učesnicima Foto konkursa organizovana jе 17. decembra 2019. u 11:30 kada jе i otvorena izložba fotografija učesnika konkursa. Izložba će biti otvorena do 20. decembra 2019. u KIC „Budo Tomović“ u Podgorici.
Svеčanoj dodjеli nagrada, porеd nagrađеnih učеnika, prisustvovao i mеntor Dеjan Dajković.

Korisni linkovi:

https://metrologija.me/proglaseni-pobjednici-foto-konkursa/

https://antenam.net/drustvo/143458-srednjoskolcima-sa-zabljaka-nagrade-na-foto-konkursu

http://culture-corner.me/dogadjaj/44423

http://www.cetinjskilist.com/index.php/drustvo/item/5704-ucenica-sls-petar-lubarda-nevena-cobeljic-uspjesna-na-foto-konkursuhttp://kicpodgorica.me/izlozba-fotografija-sa-foto-konkursa-zavoda-za-metrologiju/