Monthly Archives: February 2017

Dani kulture i sporta

11. i 12. februara, realizovan je projekat ,, Dani kulture i sporta“ , koji su radili naši učenici Katarina Karadžić, Nađa Stijepović, Miloš Pavlović i Mihailo Bojić, a koji je odabran u pet najboljih ideja na nivou sjeverne regije, od strane ,,UpShift“ ekipe, koju finansira UNICEF. Vrijednost projekta je 2000 eura. Realizaciju projekta pomogao je učenički parlament i profesori.

IMG_7621

11. februar, je bio posvećen nauci i sportu. U prijepodnevnim časovima održan je Festival nauke u kojem su izvođeni eksperimenti iz oblasti fizike, hemije,  koji su realizovani u prostorijama škole, za čiju organizaciju su bili zaduženi profesori Milojka Stijepović i Dejan Dajković. U realizaciji festivala osim učenika đačkog parlamenta učestovalo je još dvadeset učenika srednje i osnovne škole. Osim učenika srednje i osnovne škole, festival su posjetili srednjoškolci iz Šavnika, osnovci iz Njegovuđe i gimnazijalci iz Pljevalja.

IMG_7627 IMG_7670 IMG_7687 nauka2

U poslijepodnevnim časovima održana je košarkaška utakmica između učenika naše škole i gimnazije ,,Tanasije Pejatović“  iz Pljevalja.

utakmica1

12. februara organizovano je druženje sa drugarima iz NVU ,,Zračak nade“ i JU Dnevni centar Pljevlja, na stazi ,,Javorovača“, gdje su gosti uživali u zimskim sportovima uz pomoć članova đačkog parlamenta, volontera i profesora škole.

zracakkk IMG_20170212_112135

Nakon toga u prostorijama škole održana je likovna kolonija, gde su realizatori bili učenice Katarina Karadžić i Nađa Stijepović koje su prenosile stečena znanja sa pređenih obuka, kao i kurs o fotografiji, gdje je prezentaciju odradio profesor Dejan Dajković.

likovna1 foto1

Realizacija projekta protekla je u najboljem redu, na opšte zadovoljstvo svih učesnika bilo da su realizatori, ili posmatrači.

zracak

Stijepović Nađa IV1