Monthly Archives: April 2016

Na prvom festivalu mladih recitatora

Izdavačka kuća “Obodsko slovo” u saradnji sa poslovno-tržnim centrom The Capital Plaza, organizovao je 27.04.2016. g. Prvi festival mladih recitatora Crne Gore. U kategoriji crnogorskih gimnazija i srednjih škola, škola je prijavila učenice drugog razreda gimnazije, Anđelu Stešević i Veru Ćetković. Učenice su nastupale u Atrijumu centra The Capital Plaza sa početkom u 16,00 časova, a nastupilo je 48 recitatora iz 15 škola i 7 gradova.

waa

Dobrovoljno davanje krvi u organizaciji Učeničkog parlamenta

Povodom najavljene akcije davanja krvi u organizaciji Učeničkog parlamenta, 26.04.2016. g. školu su posjetili predstavnici OO Crvenog krsta iz Pljevalja, Željko Minić- sekretar i volonteri Nikola Lonšar, Jelena Luković i Brankica Bajčeta. Gosti iz Pljevalja su ovom prilikom, za maturante, realizovali motivaciono predavanje za dobrovoljno davanje krvi.

qqa

Već 27.04.2016. g. u Žabljačkom domu zdravlja, realizovana je najavljena akcija za davaoce krvi. Poziv je bio upućen maturantima škole i ostalim građanima, a na isti se odazvalo 20 maturanata i 7 građana. Akcija je realizovana veoma uspješno, a istoj su prisustvovale profesorice Miladinka Pejović i Jelena Obradović, kao i direktor škole. Akciju su realizovali Biljana Dendić – ljekar i tehničari Ranka Kravačić, Veselin Gezović i Jovan Perović.

qqaa qqaaa

Korisni linkovi:
http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Regioni&clanak=544058&datum=2016-04-28&naslov=Maturanti%20i%20zvani%E8no%20davaoci%20krvi

http://www.vijesti.me/vijesti/zabljak-ucenicki-parlamentarni-forum-organizovao-dobrovoljno-davanje-krvi-885608

Nagrada za ekoreportere škole

Na ovogodišnjem konkursu mladi eko-reporteri učenici škole su osvojili 2 nagrade i to: Miroslav Bojović III2, druga nagrada za rad “Pazi šta bacaš” u kategoriji eko fotografija i Aleksandar Bojović I2, treća nagrada za rad “Džinovska bukva” u kategoriji fotografija “drveće za planetu”. Mentor oba rada Živorad Bojović. Od organizatora konkursa škola je dobila priznanje za učešće sa preko 20 učeničkih radova u programu “Mladi eko-reporteri” u 2016. godini. Takođe, sertifikat za mentora su dobili Milanka Zarubica i Živrad Bojović. Nagrade i priznanja uručene su 22.04.2016. g. na dan planete zemlje u prostorijama ministarstva održivog razvoja i turizma u Podgorici.

Korisni linkovi

http://mladi-ekoreporteri.org.me/content/view/146/1/

http://mladi-ekoreporteri.org.me/2016/mladi-ekoreporteri-2016-katalog-nagrada.pdf

https://drive.google.com/folderview?id=0B1T-w3T5YLKvajRNSHVmWFdzTDA&usp=drive_web

 

Apsolutni pobjednici 9. državnog prvenstva ugostiteljskih škola CG

Deseto državno prvenstvo ugostiteljskih radnika Crne Gore održano je u periodu od 21.- 23.04.2016.godine u hotelu “Slovenska plaža” u Budvi. Na prvenstvu je učestovalo 11 zemalja i  preko 200 takmičara u svim kategorijama, a učeće su imale sledeće države: Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Hrvatska, Albanija, Turska, Rusija, Ukrajina, Slovenija, Crna Gora i Izrael. Poslije kratke pauze od 3 godine, na prvenstvu su se ponovo takmičile srednje škole, što je još jedan pokazatelj koliko se ulaže u mladi kadar. Za srednje škole je to bilo 9. prvenstvo po redu. Na prvenstvu za srednje škole učestvovali su i srednjoškolci iz Vrnjačke Banje i Niša. Prvi put ove godine su se takmičili i naši najmlađi učesnici, djeca vrtića, gdje su imali mogućnost da pokažu svoje vještine u pripremi dekoracija od marcipana.

U kategoriji srednjih škola prvenstvo je realizovano u četiri discipline: Priprema jela po meniju, Postavljanje stola – eksponat, Priprema jela pred gostom- flambiranje i Barsko poslovanje. Učenici naše škole su nastupili u svim disciplinama i osvojili titulu apsolutnog pobjednika prvenstva. Po disciplinama je to izgledalo ovako:

  1. Žarković Ivana i Danilović Dragana, u disciplini Priprema jela po meniju, osvajaju bronzanu medalju

IMG_1975

  1. Šipčić Miloš i Milićević Neđeljko, u disciplini Postavljanje stola – eksponat, osvajaju zlatnu medalju i pehar apsolutnog pobjednika

IMG_2096  Postavka stola 2016

  1. Gvozdenović Ivana i Grbović Kristina, u disciplini Priprema jela pred gostom- flambiranje, osvajaju zlatnu medalju i pehar apsolutnog pobjednika

IMG_2165  Flambiranje

  1. Pavlović Radoica, u disciplini Barsko poslovanje, osvaja zlatnu medalju.

IMG_2084

Svim učenicima/ama čestitamo osvojena priznanja, a njihov uspjeh još jednom potvrđuje veoma uspješan rad u školi.

Korisni linkovi:

http://www.cso.gov.me/vijesti/160421/ODRzANO-IX-DRzAVNO-TAKMIcENJE-IZ-UGOSTITELJSTVA.html

http://www.mpin.gov.me/vijesti/160442/Saopstenje-Odrzano-IX-Drzavno-takmicenje-iz-Ugostiteljstva-u-Budvi.html

http://www.chefsmontenegro.com/mn/

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Regioni&datum=2016-05-02&clanak=544461&naslov=Apsolutni%B9ampioni

http://www.vijesti.me/vijesti/drzavno-prvenstvo-srednjih-skola-daci-sa-zabljaka-ostvarili-nove-uspjehe-886671